10. pro 2007.

Grupa 220


Grupa 220



Članovi sastava

Drago Mlinarec - usna harmonika, gitara, vokal (1966.-1971.)


Vojko Sabolović - električna gitara, vokal (1966.-1969.)

Vojislav Mišo Tatalović - bas gitara (1966.-1971.)

Ranko Balen - bubnjevi (1966.-1970.)

Branimir Živković - orgulje, flauta (1968.-1969., 1971.)

Davor Štern - orgulje (bivši član "Zlatni Akordi") (1969.-1970.)

Darko Šonc - gitara (1970.-1971.)

Darko Vid - gitara (1971.-1972.)

Hrvoje Marjanović - klavijature, vokal (1970.-1971.)


Rade Begović - bubnjevi (1970.-1971.)

Duško Žutić - pianino, ritam gitara (1971.)

Nenad Zubak - bas gitara (1971.)

Ivan Piko Stančić - bubnjevi (1971.)

Husein Hasanefendić Hus - gitara, vokal (1971.)

Jurica Pađen - gitara, vokal (1974.)

Aki Rahimovski - vokal (1975.)

 

Diskografija
EP
Osmijeh - 1967 (Jugoton)
-----------------------------
Kad bih bio Petar Pan - 1967 (Jugoton)
--------------------------------------------

Singlovi
"Prolazi jesen" - 1968 (Jugoton)
"Povratak"- 1971 (Jugoton)
 "Do viđenja, vještice" - 1971 (Jugoton)
"Kiši i malo je hladno" - 1972 (Jugoton)
"Balada o djevojci sa sela" - 1975 (PGP-RTB)

Albumi

Naši dani - 1968 (Jugoton)

Slike - 1975 (Suzy)

==============

12. lis 2007.

nastanak brojeva - pps to video



========================
nastanak brojeva - p.p.s. to video

 

brojevi koje ispisujemo proizilaze iz arapskih algoritama 
koji su drugačiji
od romanskih algoritama...više o tome u video zapisu


15. kol 2007.

dobro vidite?


=================================
pogledaj napisano
i izgovori boju a ne riječ


vaša desna strana mozga pokušava da kaže boju
ali
vaša lijeva strana mozga insistira da kaže na napisanoj riječi.


12. svi 2007.

piće naše i vaše mladosti!

Piće naše i vaše mladosti! Čuveni osvježavajući napitak, jugoslavenske proizvodnje. Naime, kao socijalistička zemlje, SFRJ nije željela da dopusti da se njena omladina 'navuče' na kapitalističku ''Coca Colu''. Pošto nije željela da bude zemlja rigidnog socijalizma i da omogući svojoj omladini da ima svjetski napitak, stvorena je ''Cockta'', domaći pandan ''Coca Coli''. Naravno, kako niko nikada nije zaustavio neman iz Atlante, ''Coca Cola'' se ubrzo probila i na jugoslavensko tržište, a ''Cockta'' je lagano pala u zaborav, mada nikada potpuno.
Cocta je nastala mješavinom jedanaest različitih ljekovitih biljaka. Među njima je i divlji šipak – plod koji utječe na njezinu poznatu i karakterističnu aromu – koji se do tada koristio samo za vrijeme
 obične prehlade za pravljenje čaja od šipka.

 

Priča o Cockti započinje u ranim 1950_tim, stvorena u Sloveniji, 
sa raznim sloganima tokom godina; 

Piće naše i vaše mladosti 
- Još uvijek najbolja - Prvu nikada ne zaboraviš 
Bez kofeina - bez kiseline - bez šale!




30. tra 2007.

Παντα ρει - sve se mijenja, sve teče, sve se kreće


Za Heraklita sve je u "toku", pojednostavljeno iz njegovog poznatog aforizma "Panta Re

Παντα ρει και ουδεν μενειSve teče, sve se kreće


Sve se kreće, sve se neprestano mijenja; stvari nastaju, mijenjaju se i propadaju.
Stvarnost, nastala borbom suprotnosti, u vječnom je procesu postajanja.


Ne možeš dvaput ući u jednu te istu rijeku,
jer prema tebi stalno teče nova voda.


Heraklit 535. p. n. e. - 475. p.n.e. je grčki filozof.